Lidmaatschap

Algemeen
SHOT bestaat momenteel uit 6 herenteams en 12 damesteams. Deze kunnen worden opgedeeld in twee categorieën, namelijk de selectieteams en de breedteteams. Bij zowel de heren als de dames zijn het 1e en 2e team selectie. Alle selectieteams trainen twee keer per week onder leiding van een trainer die daarnaast ook iedere zondag bij hen langs de lijn staat als coach. Meer info over de selectie kun je vinden op de selectie pagina. De breedteteams zijn alle andere teams, dus dit zijn heren 3 t/m 6 en dames 3 t/m 12. Deze teams trainen allemaal één keer per week en hebben ook een trainer.

Voor de administratie van al onze leden gebruikt SHOT al enkele jaren LISA, een geautomatiseerd ledeninformatiesysteem. LISA is tevens een tool voor onze leden om onder andere wedstrijdschema's, trainingsschema's en andere informatie over de club in te zien. Een handleiding voor het gebruik van LISA is te vinden in de besloten SHOT Facebook groep. 

Lid worden?
LET OP: momenteel werkt SHOT met een wachtlijst. Het invullen van het inschrijfformulier betekent niet dat je per direct lid kan worden. Dit hangt af van de lengte van de wachtlijst, de doorloop/uitstroom binnen/van de vereniging en je gewenste instroomniveau. Heb je vragen over de wachtlijst? mail naar [email protected] 

Lid worden van SHOT kan ten alle tijden door het inschrijfformulier in te vullen. Indien je nog niet zeker bent over het niveau of over SHOT, dan kun je altijd contact opnemen met de secretaris door een mail te sturen naar [email protected]. Je zal dan ook altijd de mogelijkheid hebben om mee te trainen bij het gewenste of een aangewezen team.

SHOT is verbonden aan het Tilburg University Sports Center en maakt ook gebruik van hun faciliteiten. Om deze reden zijn alle leden van SHOT verplicht tot het aanschaffen van een sportabonnement bij het Tilburg University Sports Center gedurende zijn spelen/trainen bij SHOT.

Wanneer je besluit jezelf in te schrijven zal deze per mail worden bevestigd door onze secretaris. In deze mail zal ook meer informatie staan met betrekking tot de plaatsing in een team.

Verschillende lidmaatschappen
Voor informatie over de contributie van de lidmaatschappen kun je kijken op de contributie pagina.

Wedstrijdlid
Als ‘wedstrijdlid’ ben je voor een heel seizoen lid bij onze vereniging en kun je deelnemen aan trainingen, wedstrijden en sociale activiteiten. Je bent dus voor een geheel jaar speelgerechtigd om deel te nemen aan wedstrijden. 

Lid
Als ‘lid’ ben je voor een heel jaar lid bij onze vereniging en kun je deelnemen aan trainingen en sociale activiteiten. Je bent als ‘lid’ niet speelgerechtigd om deel te nemen aan wedstrijden. 

Buitenlandlid (halfjaarlijks lid)
Als buitenlandlid ben je voor een half jaar lid bij onze vereniging. Dit kan te maken hebben met een exchange of een reis! Je kan buitenlandlid herfst of buitenlandlid lente worden. 
  • Buitenlandlid herfst: dit betekent dat jij tijdens de eerste seizoenshelft (in de herfst) niet aanwezig bent bij SHOT. Voor deze helft van het seizoen speel je dan ook geen wedstrijden bij SHOT. Je wordt als buitenlandlid herfst wel in een team geplaatst, en je hebt dus garantie dat je gewoon weer verder kan gaan met hockeyen in je eigen team wanneer je terugkomt van je exchange! 
  • Buitenlandlid lente: dit betekent dat jij de tweede seizoenshelft (in de lente) niet aanwezig bent bij SHOT. Voor deze helft van het seizoen ben je dan ook niet speelgerechtigd. Je wordt als buitenlandlid lente wel gewoon in een team geplaatst en hier zul je dan ook de eerste helft van het seizoen in spelen. Ook zul je de rest van het jaar lid zijn van je team en de rest van het jaar sta je ingeschreven als lid binnen je eigen team. Dit wordt bij het maken van de nieuwe teamindeling voor het volgende seizoen meegenomen.  
Het is mogelijk om je zowel als ‘buitenlandlid wedstrijdlid’ in te schrijven als ‘buitenlandlid lid’.
  • Als buitenlandlid ‘wedstrijdlid’ speel je voor het half jaar dat je aanwezig bent wel wedstrijden bij SHOT en je kan deelnemen aan trainingen en sociale activiteiten. 
  • Als buitenlandlid ‘lid’ speel je voor het half jaar dat je aanwezig bent geen wedstrijden bij SHOT. Wel kan je deelnemen aan trainingen en sociale activiteiten. 

Wijzigingen
Wijzigingen voor adres of andere gegevens kunnen ten alle tijden per mail worden doorgegeven aan de secretaris.

Wijzigingen in lidmaatschap voor het seizoen 2020-2021 moeten voor bepaalde data worden doorgegeven:
  • Wijziging van trainingslid naar wedstrijdlid of van wedstrijdlid naar trainingslid: uiterlijk 1 augustus 2022.
  • Wijziging van wedstrijdlid/trainingslid naar buitenlandlid (trainingslid) herfst: uiterlijk 1 augustus 2022
  • Wijziging van wedstrijdlid/trainingslid naar buitenlandlid (trainingslid) lente: uiterlijk 15 november 2021
Deze wijzigingen kunnen wederom per mail worden doorgegeven aan de secretaris waarbij er per situatie wordt gekeken naar wat mogelijk is. Het is bijvoorbeeld niet altijd mogelijk om van trainingslid te veranderen naar wedstrijdlid, hiervoor dient namelijk wel plaats te zijn in het team. 
Wees op tijd met het doorgeven van een wijziging naar bijvoorbeeld buitenlandlid, want doe je dit te laat, dan zul je wel verplicht zijn te betalen voor het wedstrijdlidmaatschap. 

Houd er rekening mee dat deze wijzigingen pas zijn doorgevoerd wanneer je een bevestiging hebt ontvangen van de secretaris.

Uitschrijven
Wanneer je als lid besluit je uit te willen schrijven bij SHOT, kan dit door het uitschrijfformulier in te vullen en op te sturen naar [email protected]. Uitschrijven kan altijd alleen voor het volgende seizoen en dit moet gedaan worden vóór 15 mei 2022. Het is niet mogelijk om je tijdens het huidige seizoen uit te schrijven, je uitschrijving zal dus altijd per het einde van het huidige seizoen verwerkt worden.

De beëindiging van je lidmaatschap is pas definitief als je een bericht van de secretaris hebt ontvangen met een bevestiging van uitschrijving. Het uitschrijfformulier is hier te downloaden.