Waterveld aanleg van start!

19-12
Tilburg, TSHV SHOT
In de tweede week van december is de aanleg van het waterveld bij SHOT begonnen. Aannemer CSC Sport voert het project onder toezicht van Newae uit. Het Sports Center heeft eerder dit jaar de ‘go’ gekregen van de universiteit om van start te gaan.
Aan de hand van het waterveldplan, dat door meerdere besturen is geschreven, heeft het sportcentrum een bedrijf gekozen dat het veld gaat aanleggen. Hier is aannemer CSC Sport onder toeziend oog van Newae uitgekomen, deze hebben eerder ook al het voetbalveld van TSVV Merlijn aangelegd bij het Sports Center.
De planning ziet er globaal als volgt uit:
In december wordt het oude veld ‘gesloopt’ en worden er voorbereidingen getroffen voor het nieuwe veld. Hier zit ook bij dat er een elektriciteitskabel wordt aangelegd voor het scorebord waar SHOT al langere tijd mee bezig is. Voor de kerstvakantie zal de aanleg van de nieuwe sporttechnische laag (lavalaag) beginnen. Daarna de foamlaag (shockpad) en als laatste gaat de aanleg van de grasmat van start. Het streven is om begin februari 2020 het veld, onder voorbehoud van weersomstandigheden, in gebruik te nemen.
Al enkele besturen geleden is SHOT begonnen met het idee van een waterveld. Hiervoor lag er een semiwaterveld waar al jaren problemen mee waren. Eigenlijk was de planning om dit in de zomer van 2020 aan te gaan leggen. Echter door de huidige onhoudbare conditie van het semiwaterveld is er toch besloten dit eerder te gaan doen. Namelijk deze winter.


 
19-12-2022 Algemeen