Agenda
25-11 
Sintercantus
18-1 
Nieuwjaarsborrel
Hele agenda
Handige links
Laatste uitslagen
D7Hockeyclub 's-Hertogenbosch D140-2
D4HC Gilze Rijen D20-3
D8Hockeyclub Prinsenbeek D43-4
D1HC Horst D11-4
H3MHCD H310-0
Contact
SHOT
Sportweg 13 a
5037 AC Tilburg

013-4663010
[email protected]
Arbitrage 

Fluiten is binnen het hockey erg belangrijk en daarom wordt er ook binnen SHOT veel aandacht aan besteed. Wij vinden het belangrijk om aandacht te schenken aan alle verschillende niveaus van scheidsrechters. De wedstrijdsecretaris en de scheidsrechterscommissie zijn gedurende het jaar verantwoordelijk voor alles omtrent de arbitrage.


Als je nog niet in het bezit bent van een scheidsrechterskaart dien je die je eerste jaar te halen. Hiervoor wordt twee maal per jaar de mogelijkheid geboden. Ook wordt er extra ondersteuning aangeboden om optimaal voorbereid het examen te maken.


Voor de scheidsrechters die wel een kaart hebben maar nog niet zoveel ervaring hebben wordt begeleiding aangeboden bij het fluiten. Er kijkt dan iemand met je mee tijdens de wedstrijd. Ook wordt er twee keer per jaar een opfriscursus aangeboden. De eerste opfriscursus staat in het teken van veldhockey. Bij de tweede cursus wordt alles omtrent zaalhockey besproken.


Voor de mensen die wel ervaring hebben met fluiten maar graag nog beter willen worden is ook ruimte binnen SHOT! Er kan samen gekeken worden naar doelstellingen en tijdspad om samen de doelstellingen te bereiken.


Moet je binnenkort fluiten en wil je de regels nog een keer goed doorlezen? Of ben je gewoon benieuwd hoe het ook alweer precies zat met bepaalde regels en wat er veranderd is gedurende de jaren? Lees dan onderstaande link van de KNHB door. Hierop is veel informatie te vinden: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/thema/alles-over-de-spelregels


Het is makkelijk om te beginnen bij het reguliere Spelreglement veldhockey/zaalhockey en de Spelregels in een notendop voor een helder overzicht. Daarnaast is het zo dat elk jaar kleine aanpassingen gemaakt worden op het reguliere reglement. Ofwel om onduidelijkheden weg te halen of om regels aan te scherpen. Een overzicht hiervan is terug te zien onder het kopje Briefing Clubscheidsrechters en CS+.


Mocht je na het lezen van dit stuk nog vragen hebben, of zoiets hebben van, ik zou graag begeleiding krijgen bij het fluiten, of het lijkt mij leuk om deel te nemen aan de scheidsrechterscommissie. Stuur dan een mailtje naar:
[email protected]

 

 


 
   
Sponsoren