Agenda
25-11 
Sintercantus
18-1 
Nieuwjaarsborrel
Hele agenda
Handige links
Laatste uitslagen
D7Hockeyclub 's-Hertogenbosch D140-2
D4HC Gilze Rijen D20-3
D8Hockeyclub Prinsenbeek D43-4
D1HC Horst D11-4
H3MHCD H310-0
Contact
SHOT
Sportweg 13 a
5037 AC Tilburg

013-4663010
[email protected]
FOSST Belangenbehartiging
Sportraad FOSST heeft als voornaamste doel het behartigen van de belangen van alle sportende studenten in Tilburg. Hierbij is de sportraad het aanspreekpunt voor alle 23 studentensportverenigingen (zoals T.S.H.V. SHOT) en individuele sporters. Ongeveer 6500 studenten in Tilburg hebben een sportkaart van het Tilburg University Sports Center en maken daarmee gebruik van de accommodaties en het uitgebreide sportaanbod. Voor Sportraad FOSST is het van belang dat de student centraal staat en gehoord wordt om in de behoeften voor de studentensport te kunnen voorzien.

Vertegenwoordiging
Voor de studentensport zijn veel interne en externe relaties erg belangrijk. Daarom vertegenwoordigt Sportraad FOSST de studentensportverenigingen (SSV’s) en alle sportende studenten bij overleggen met de overige studentenorganisaties van Tilburg University. Ook werkt de sportraad nauw samen met de directie en medewerkers van het Sports Center om de kwaliteit van de studentensport zo goed mogelijk te bewaken en waar nodig te verbeteren. Daarnaast vertegenwoordigt Sportraad FOSST ook op landelijk niveau de Tilburgse studentensport. Zo is er een maandelijks overleg met alle sportraden van de overige universiteitssteden van Nederland en de overkoepelende organisatie StudentenSport Nederland.

Ondersteuning, Stimulering en Promotie
Voor landelijke studentensportevenementen als de Batavierenrace, StudentenWintersport en het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap organiseert Sportraad FOSST de Tilburgse afvaardiging. Naast de landelijke evenementen organiseert de sportraad ook eigen evenementen om de studentensport zo veel mogelijk te stimuleren. Voorbeelden hiervan zijn verschillende clinics, Futsal competitie, het Carnavalvolleybaltoernooi of het Tilburgs Studenten Kampioenschap Stef Stuntpiloot, waar Lacoste altijd met een groot aantal man aanwezig is. Bij het organiseren van de evenementen worden de SSV’s zo veel mogelijk betrokken om de verenigingen te promoten. Niet alleen de sportevenementen, maar ook activiteiten als een besturendag of kampioenenfeest worden georganiseerd voor de kadervorming van besturen van SSV’s.

Sportraad FOSST heeft als doel de besturen en verenigingen te ondersteunen op organisatorisch en gedeeltelijk op financieel vlak, om de kwaliteit van de breedtesport én dieptesport zo hoog mogelijk te krijgen. Om de studentensport zo goed mogelijk te promoten is veel contact met externe instellingen zoals Tilburg University, Fontys & Avans Hogescholen en de Gemeente Tilburg.

Meer informatie over Sportraad FOSST vind je op: De website van FOSST.

 
   
Sponsoren